"Атака" събира подписи за референдум за продажбата на земя на чужденци

Партия "Атака" започва да събира подписи за национален референдум с въпрос "Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?". В петък хората на Сидеров уведомиха ръководството на Народното събрание за инициативата и обявиха, че ще организират събиране на подписи в специални пунктове из цялата страна.

"Виждаме признаци на колебание и неизпълнение на решение на Народното събрание от страна на правителството", аргументира се лидерът на партията. В края на октомври парламентът гласува решение, с което задължава кабинета да работи за налагане на мораториум върху продажбата на земя на чужденци. ДПС и част от депутатите от БСП атакуваха решението в Конституционния съд, а вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че правителството няма да го изпълни.

Според Сидеров Златанова нямала право да твърди, че решението на парламента е противоконституционно, защото съдът не се е произнесъл. "Ако българският народ каже, че не иска да се продава земя, то тогава правителството и парламентът трябва да се съобразят с желанието на народа. Ако каже, че иска – също", каза още той.

За да бъде задължен парламентът да вземе решение за национален референдум, е необходимо да бъдат събрани 500 хиляди подписа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?