Бъкингамският дворец ще преразгледа политиките си за многообразието

Елизабет ІІ1 сн. ЕПА/БГНЕС

Бъкингамският дворец ще преразгледа своите политики, процедури и програми, свързани с многообразието, тъй като не вижда желания напредък, предаде ББС в неделя. Новите мерки ще засегнат също така Кларънс хаус и дворецът Кенсингтън, където е резиденцията на принц Уилям, който е втори в линията на наследяването на британската корона.

Според източници от кралския обсег, работата по ревизията на политиките, свързани с многообразието, е започнала преди изявленията на херцога и херцогинята на Съсекс – Хари и Меган, в интервюто за американската тв водеща Опра Уифри в началото на март.

Принц Хари и съпругата му заявиха, че са се сблъсквали с расизъм и е имало притеснения колко тъмна ще е кожата на сина им Арчи преди да се роди, тъй като Меган е мулатка. И двамата каза, че коментарите не са били дело на кралица Елизабет ІІ и съпруга ѝ – принц Филип.

В отговор Бъкингамският дворец заяви, че повдигнатите от херцозите на Съсекс въпроси за расизма са много тревожни и ще бъдат разгледани от семейството Принц Уилям пък каза пред репортери, че кралското семейство изобщо не са расисти.

Според Mail on Sunday работата по ревизията на кралските политики за многообразието е напреднала и в нея участват хора от малцинствата, такива с увреждания, както и представители на гей и трансджендър общностите.

Бъкингамският дворец търси независими възгледи и нови начини за подход към всички въпроси на многообразието в кралските домакинства.

Възможните разглеждани промени включват назначаването на "началник на многообразието".

Кралското семейство има силен опит в многообразието чрез своите благотворителни проекти и ангажименти, коментират източници от Бъкингам.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество