Българските волейболисти допуснаха първа загуба в Световната лига

Българският национален отбор допусна първа загуба в Световната лига по волейбол. След четири поредни победи възпитаниците на Камило Плачи отстъпиха с 0:3 (19:25, 22:25, 21:25) при гостуването на САЩ.

Въпреки солидната подкрепа на своите сънародници в зала "Рино сентър" българският състав в нито един момент от срещата не успя да се противопостави на американците и беше категорично надигран от своя съперник. 

За разлика от предишните срещи, когато силната блокада и атаката бяха ключът към победите, днес слабото представяне в тези елементи беше основна причина за поражението. За целия мач българите направиха едва четири блокади срещу 15 за САЩ. 

Двата отбора имаха по 38 успешни атаки, но американците ги реализираха при 66 опита, докато българите се нуждаеха от цели 89. Цветан Соколов беше най-резултатният играч на полето със своите 18 точки.

Той обаче беше единственият в българския състав, който реализира повече от осем точки. Толкова записа Виктор Йосифов, капитанът Тодор Алексиев и Валентин Братоев добавиха по шест, а Светослав Гоцев и Георги Братоев - по три. 

За американците много силен мач изигра Матю Андерсън, който завърши 13 от 18-те си атаки и направи два блока от пет опита, за да завърши с 15 точки. Джейсън Яблонски добави 11, Пол Лотман реализира девет, а Максуел Холт - осем. 

С този успех американците изместиха българите от второто място в група А. Двата отбора имат по 11 точки след четири победи и една загуба, но САЩ има минимално предимство в геймовата разлика - 13:6 срещу 12:6. В неделя от 5.30 часа българско време е втората среща между двата състава.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?