Батков продал футболните си тв права на Домусчиев за 500 000 лв.

Снимка: БГНЕС

Собственикът на футболния клуб Левски Тодор Батков е продал правата си за излъчване на футболното първенство на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев за 500 000 лв. Това съобщи Батков след срещата между президентите на футболните отбори с шефа на БФС Борислав Михайлов.

Сделката е направена в края на ноември, но днес е била обявена официално пред Българския футболен съюз.

"Ще бъда откровен. Осъществих сделката с Кирил Домусчиев в името на Левски. Продадох акциите си срещу 500 000 лева. Времената са тежки, нашият клуб не е в цветущо състояние. Трябва по някакъв начин да закърпваме положението", каза Батков.

Фирмата "Футбол Про Медия" държи телевизионните права за излъчване на българското футболно първенство. Първоначално в нея акционери са Тодор Батков с 45% от капитала, Кирил Домусчиев – също с 45%, и бившите собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов, които държаха останалите 10%.

След като фирмата на Борисов и Иванов "Титан" се оттегли от ЦСКА, те са продали дела си на Батков и Домусчиев. Така двамата са държали по 50% от акциите в компанията. Батков не съобщи каква цена са платили за акциите на Димитър Борисов и Иво Иванов.

След като собственикът на Левски е продал дела си, сега Домусчиев държи еднолично "Футбол Про Медия".

Първоначално футболното първенство се излъчваше по ТВ7, но след като Корпоративна търговска банка беше поставена под специален надзор, собствениците на телевизията спряха да плащат за излъчването на срещите. Така Нова телевизия пое излъчването на срещите от футболното първенство.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт