Биха полицаи с лопати в Асеновград

Инцидентът е станал при опит за проверка в петък

Сн. Архив

Двама полицаи са пострадали, след като са били пребити от пияни мъже в Асеноград. По случая са задържани 9 души, съобщи МВР.

Инцидентът е станал около 21:30 часа в петък. При обход на маршрута в района на изхода на Асеновград, автопатрул от районното управление се озовал на кавга между група местни жители. Те били във видимо нетрезво състояние и се возели с четири каруци.

Полицаите ги спрели в района на кръстовището на улиците "Цар Иван Асен II" и "Миньор".

Докато продължавали разправията, хората от каруците се разделили на две групи и с обиди и заплахи тръгнали срещу пазителите на реда. С лопати, вили и дървени летви в ръце те обградили полицаите.

Мъж посегнал с лопата към един от служителите, ударил го и тръгнал към колегата му, който произвел предупредителен изстрел във въздуха, но е ударен в главата.

После и двете групи се разбягали по улицата. Полицаите ги последвали, но заради сериозното нараняване се наложило пострадалият служител да бъде откаран в болницата, където е настанен за лечение.

На местопрестъплението е извършен оглед. За запазването на реда в квартала са изпратени допълнително автопатрули от районното управление на МВР в Асеновград и жандармерия.

Незабавно са били предприети оперативно-издирвателни действия, при които са задържани деветима мъже на възраст от 22 до 49 години.

Установява се съпричастността на всеки един от тях към случилото се. Изяснява се кой от тях е нанесъл удар на по-тежко пострадалия полицай.

Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължават разследващ полицай и служители районното управление в Асеновград.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?