Бивш германски национал стана изп. директор на Черноморец (Бургас)

Бившият германски национал Фреди Бобич е новият изпълнителен директор на Черноморец (Бургас). Така той ще се присъедини към бившия си съотборник в германския Щутгарт – Красимир Балъков, който в момента е треньор на тима.

На пресконференция в сряда собственикът на клуба Митко Събев съобщи, че Фреди Бобич ще встъпи в длъжност на 16 май. По думите му неговото привличане е едно от най-удачните решения на клуба.

"Черноморец има много добро бъдеще. В клуба има отлични проекти, нова структура, която ще бъде оптимизирана и това ще се случи съвсем скоро. Ще дам 100% процента от себе си, за да се осъществи тази амбициозна програма и клубът да се изкачи в челото на българското първенство в близките две - три години", заяви Бобич.

Красимир Балъков коментира от своя страна, че вижданията на Бобич за футбола се покриват напълно с неговите и това ще улесни много работата в клуба. И двамата държат на дисциплината и немския професионализъм, а Бобич има и балканска кръв, което ще го приобщи по-бързо към местните проблеми и ще помогне за решаването им.

Красимир Балъков и Фреди Бобич бяха съотборници в Щутгарт през 90-те години на миналия век. Двамата и бразилецът Джовани Елбер бяха наречени от местните медии "магическото трио" и донесоха много успехи на клуба.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?