Близо 30 бизнесмени от Лондонското сити са за нов референдум за Брекзита

Близо 30 бизнесмени от Лондонското сити са за нов референдум за Брекзита

Група бизнесмени от Лондонското сити настояват за нов референдум по въпроса за Брекзита.

В писмо, изпратено в сряда до в."Файненшъл таймс", 28 бизнесмени изразяват безпокойство, че предложението за споразумението за излизането на страната от Евросъюза, изготвено от премиера Тереза Мей, осигурява "второразреден" режим за финансовите услуги на страната.

Според тях предложенията на Мей може да създадат примитивен митнически съюз, който няма да направи нищо за финансовите услуги в продължение на много години.

Основната идея е, че нашият (финансовият) сектор, ще има достъп до пазара, в случай че правилата бъдат сметнати за еквивалентни на разпоредбите на ЕС, се посочва в документа. А ЕС, предполагат авторите на писмото, може да лиши британците от достъп до пазара си, ако реши, че има разминаване в разпоредбите.

Това е много опасно за толкова стратегически отрасъл, констатират авторите.

Както бе съобщено по-рано от канцеларията на британския премиер, правителството не планира в никакъв случай да провежда втори референдум за Брекзита.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел по условията на излизането на Великобритания от ЕС започнаха на 19 юни 2017 година. За дата на Брекзит е определена 29 март 2019 година, след което започва преходен период до 31 декември 2020 година.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа