Бойко Борисов отказал на турския премиер да се намесва в раздора в ДПС

Бойко Борисов отказал на турския премиер да се намесва в раздора в ДПС

Премиерът Бойко Борисов е имал разговор с турския министър-председател Ахмет Давутоглу по молба на турския му колега заради раздора в ДПС, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на информация от правителствения пресцентър.

В разговора, който се е състоял на 23 декември, Бойко Борисов е обяснил, че няма да взима страна в конфликта в ДПС. Той е казал на Давутоглу, че вътрешнопартийните отношения не бива да са залог на отношенията между България и Турция. Борисов e обяснил на своя турски колега, че не може българите да страдат и от отношенията между Турция и Русия, съобщава вестник “24 часа“.

БНТ допълва, че българският премиер е припомнил на Давутоглу, че Анкара е пренебрегнала интересите на България по категоричен начин, когато е започнала разговори с Москва за "Турски поток".

Борисов е казал, че помни добре как Путин му е размахвал пръст от Анкара. Той не бил забравил и антибългарската позиция на Турция по отношение на АЕЦ "Белене". В разговора българският премиер е дал ясен знак на Давутоглу, че пред "Местан и Доган избира България", съобщава БНТ.

В събота стана ясно, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу няма да реализира планираната си визита в България за 26 декември. Той възнамеряваше да участва във възпоминателните церемонии по повод т.нар. “Възродителен процес“.

Споделяне

Още по темата

Още от България