Борис Березовски беше погребан недалеч от Лондон

Борис Березовски

В гробището Брукууд в английския град Уокинг недалеч от Лондон се състоя погребението на руския бизнесмен Борис Березовски, починал през март във Великобритания, съобщи РИА Новости в четвъртък.

Мястото на погребението се държеше в тайна, а в поканите е било посочено, че ще присъстват само лица, предварително включени в списък, предаден на полицията - вероятно от съображения за сигурност, съобщи по-рано агенцията, позовавайки се на анонимен източник.

Церемонията се е състояла при закрити врати, като журналисти не са били допуснати. Сред присъстващите е била дъщерята на Березовски Елизавета, приятелката му Екатерина Сабирова, охранителят, който открил тялото на бизнесмена, както и представителят на чеченските сепаратисти Ахмед Закаев.

Бившият руски олигарх Борис Березовски беше открит мъртъв на 23 март в дома си във Великобритания, където живееше в изгнание от над десет години. Тялото му бе намерено в банята с видими признаци на обесване. В хода на разследването на смъртта му полицията установи, че тя не е била насилствена и вероятно е в резултат на самоубийство. Някои от неговите близки обаче се съмняват в тази версия.

Известно време преди смъртта си Березовски е изпратил писмо до президента на Русия Владимир Путин, в което помолил за прошка и разрешение да се върне в родината си.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?