Борисов: И да не стане заводът на "Фолксваген", направихме си огромна реклама

Снимка: Правителствена информационна служба

"Дори и да не стане заводът на "Фолксваген" у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям".

Това заяви пред български медии премиерът Бойко Борисов, който е в Туркменистан за участие в Първия каспийски икономически форум.

По думите му "с добрата работа на правителството и на отделните министри ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа се колебае месеци наред за завод".

Според изчисленията на премиера у нас има "250 завода за авточасти, и то на големи западни компании".

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция, която е конкурент на България за разполагането на завода на "Фолксваген", в същото време е "наш стратегически партньор и съсед".

"Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция", каза Борисов.

По думите му, спазвайки всички правила на ЕС, "ние предлагаме по-добри бизнес условия". "Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз, докато съм премиер, ние ще имаме приятелски, добросъседски отношения с всички съседи", допълни Борисов по темата с бъдещия завод на немския автомобилен концерн.

Споделяне

Още по темата

Още от България