Борисов омая и Иванка Тръмп

Премиерът Бойко Борисов разговаря с дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка  на Световния икономически форум в Давос. Борисов сподели снимки от разговора си с Иванка в профила си във Фейсбук, на които тя се усмихва широко.

"Разговарях с Ivanka Trump след като двамата изслушахме речта на американския президент Donald J. Trump. Тя е в официалната делегация на Белия дом на Световния икономически форум в Давос като съветник на президента Тръмп. Споделихме впечатления си от форума и от обръщението на президента на САЩ, в което той изтъкна визията си за редица глобални въпроси", написа Борисов.  

По-рано Борисов обсъди с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен значимостта на Европейския зелен пакт, за който се предвижда финансиране от около 1 трилион евро през следващото десетилетие. Пактът ще даде възможност така да се промени начинът ни на живот, че гражданите да живеят по-здравословно, а предприятията да станат още по-модерни и конкурентоспособни, написа Борисов във Фейсбук.

Преходът към климатична неутралност ще изисква по-големи инвестиции за постигането на целта, но това ще е ярък знак, че Европа поставя на първо място здравето на своите граждани и опазването на природата за бъдещите поколения, посочи още той.

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?