Борисов за Македония : Не искам да се намесвам в този конфликт

Не съм се видял с премиера на Македония Никола Груевски по простата причина, че сега всяко виждане дали с него, или със Зоран Заев (макар, че и с него се чух по телефона), може да се изтълкува като вмешателство или да се ползва във вътрешнополитическата им битка.

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали се е срещал с Никола Груевски в Рим, където двамата са по едно и също време, предаде БГНЕС.

Аз не искам да се намесвам в този конфликт, подчерта Борисов и добави: „Надявам се македонският народ да е мъдър, политиците му да са мъдри – да си проведат избори, както ние в България. След това да се умирят”.

Борисов присъства на литургия за светите братя Кирил и Методий в катедралата "Свети Павел" в центъра на италианската столица. Храмът е предоставен на българската православна общност да бъде ползван за провеждане на служби и църковни ритуали. По свое желание на литургията присъства и главата на македонската православна църква архиепископ Стефан.

"Според мен това е една бяла лястовица в отношенията ни с Република Македония. Ние като съседи искаме действително те да подпишат Декларацията за добросъседство и да спомагаме максимум за бързото им присъединяване към Европейския съюз", каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?