Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия собственик

Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия собственик

Акциите на "Левски" са джиросани на новия мажоритарен собственик на клуба и пътуват към България. Това съобщи в своята страница във Фейсбук доскорошният собственик на тима Васил Божков, който се укрива в Дубай и има повдигнати 18 обвинения у нас.

В публикацията си той не споменава името на Наско Сираков, който изрази готовност да бъде новият притежател на акциите и бе избран в анкета, пусната от Божков в социалната мрежа.

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на "Герена". Управляващата хунта ще използва любовта ви към "Левски", за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава. Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.Акциите на ПФК "Левски" АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България.", написа Божков.

 

В редица изказвания в последните дни Божков и фактическият собственик на 86.6% от акциите на клуба Георги Попов заявяваха, че ще предадат акциите на Сираков.

В средата на май Божков направи неуспешен опит да джироса акциите на "Левски" на премиера Борисов, който не ги пожела. В последствие се стигна до идеята да ги вземе Сираков и той се съгласи.

"Левски" е на крачка от фалит, след като Божков спря издръжката. Изпълнителният директор Павел Колев, съобщи наскоро, че до юли са необходими още около 3 млн. лева или "Левски" може да изпадне в процедура по несъстоятелност.  

Споделяне

Още по темата

Още от България