Брендо е в неизвестност от три месеца

Брендо е в неизвестност от три месеца

Евелин Банев-Брендо е в неизвестност от около три месеца, съобщава в сряда "Дневник", позовавайки се на два независими източника, според които той е напуснал България, въпреки че имаше съдебна забрана за това.

Брендо е подсъдим заедно с доведения си брат Симо Карайчев, бившата си жена Моника Добринова и сестра ѝ Десислава Дишлиева по дело за пране на пари от наркотрафик. Софийският апелативен съд (САС) постанови оправдателни присъди по него миналото лято, а на Банев бе определена най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Междувременно Брендо бе осъден на две инстанции от италианския съд по обвинение, че е ръководил международна група за трафик на кокаин. След като бе произнесена 20-годишната му присъда, той бе върнат в България заради висящото си дело.

Потърсена за коментар от Mediapool, адвокатът му Ина Лулчева коментира единствено, че не се е чувала скоро с клиента си и няма представа къде се намира в момента. Добави и, че той няма интерес от това да нарушава съдебната си забрана за напускане на страната.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?