Брижит Макрон и Десислава Радева посетиха Ботаническата градина в Балчик

Брижит Макрон и Десислава Радева посетиха Ботаническата градина в Балчик

"Никога не съм предполагала, че в България има такова райско кътче. За мен тук е раят”, каза Брижит Макрон, съпруга на френския президент Еманюел Макрон, след обиколката в двореца и Ботаническата градина в Балчик, намиращи се на територията на парка в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария.

Г-жа Макрон бе "поета", както се изрази премиерът Борисов, от Десислава Радева, съпруга на президента Румен Радев. Докато вървяха официалните разговори на президента Макрон с българските му домакини в Евксиноград, двете дами имаха отделна програма, стриктно проследена от медиите.

Кортежът им пристигна в Ботаническата градина в Балчик малко преди обяд. Камерите на националните телевизии не бяха допуснати, но журналистите имаха право да снимат с непрофесионална техника.

Съпругите на двамата президенти разгледаха прочутата колекция от растения в Ботаническата градина. Визитата им там не стана причина комплексът да бъде затворен за туристи.

В програмата им беше предвидено и посещение в личната вила на кралица Мария Единбургска. В резиденцията, наричана "Тихото гнездо", Брижит Макрон видя автентични предмети.

На влизане съпругите на двамата държавни глави получиха подаръци - картини от български художник и цветя. На обяд Радева и Макрон опитаха традиционни български ястия.

Една от най-одумваните теми бе облеклото на двете президентски съпруги, които демонстрираха непринудени отношения по време на съвместната си програма.

И двете бяха с небрежни прически с пуснати коси, а роклите им бяха над коляното.

Брижит Макрон бе в къса тъмносиня рокля в унисон с цвета на костюма на своя съпруг и черни, затворени обувки, с висок тънък ток. Тоалетът ѝ е на Louis Vuitton на цена 3400 долара, според медийни публикации.


Десислава Радева пък се появи в светлосиня рокля, с акцент големи бели копчета в долната част, от колекцията пролет-лято на Dolce&Gabbana на цена 1450 евро. Тази рокля бе съчетана с отворени светли обувки, със среден ток.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?