БСП иска извънредно заседание на парламента заради Търговския регистър

БСП иска извънредно заседание на парламента заради Търговския регистър

БСП внася подписи за извънредно заседание на парламента, на което социалистите искат да изслушат министър-председателя Бойко Борисов за кризата с електронните системи в България. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която даде пресконференция в петък.

"Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на НС другата седмица", съобщи тя. И уточни, че става въпрос за Търговския регистър, както и за проблема със сайта на Министерството на правосъдието, който не можеше да бъде зареден няколко часа.

"Това, както знаете, засяга хиляди хора, фирми, капитал, акции, данни, собственост, задължения на фирми“, заяви Нинова. Преди дни съпартийците на Нинова поискаха оставките на Цачева и шефката на агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

По думите на Нинова днес правителството е безсилно 7-ми ден да се справи с кризата. Нинова поясни, че в Министерство на правосъдието също се съхраняват изключително важни данни.

По думите ѝ втората точка, която БСП предлага в извънредното заседание е обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите.

От БСП искат парламентът да реши държавата да поеме загубите на близо 270 хил. души с "Гражданска отговорност" от кипърското дружество "Олимпик".

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?