Бюлетините за кметския и общински вот вече пътуват към администрациите

Бюлетините за кметския и общински вот вече пътуват към администрациите

Бюлетините за местните избори вече са отпечатани и е започнало транспортирането и предаването им на областните администрации и на общините. Това съобщи  говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, цитиран от БНР в неледя

Той допълни, че в ЦИК още не е постъпил сигнал за открити 278 образци на бюлетини от полицията в кметството на село Габарево, за които се предполага, че са направени с цел да бъдат обучени избиратели без образователен или с нисък образователен ценз. Случаят бе съобщен от медии, по думите на Андреев прокуратурата е взела необходимите мерки, за да може да бъде направена проверка и, ако има престъпление, да бъде образувано наказателно производство.

"Ако ние бъдем сигнализирани, че това са материали, които са изборни книжа, то ЦИК, която днес и утре има заседание, ще се произнесе", каза говорителят на комисията.

Андреев обясни, че не може да каже дали тези образци са предназначени за малко грамотни български граждани.

По думите му, към момента в ЦИК постъпват жалби за нарушение на предизборната кампания, но няма нещо различно от това, което е имало в предишни избори. "Ние се произнасяме в срок. Няма по-голям брой жалби. Затова твърдя, че предизборната кампания тече нормално", посочи говорителят.

Споделяне

Още от Местни избори 2015

Какво очаквате да свърши служебното правителство?