Да свалим ДДС и на памперсите за възрастни!

Георги Кадиев

Чета вече 6-те законопроекта за намаляване на ДДС и, ако трябва да ги обединя с три думи, те са "Юруш на маслините!".

Едните предлагат детските храни да са с намален ДДС. Сега си представете как влизате в магазина и взимате една вратна пържола за детето с 9% ДДС и една за вас с 20% ДДС.

Другите предлагат ДДС на хотелите да падне на 5%.

Трети, начело с Валери Симеонов, предлагат "ставката за настаняване е 9%, предлагано в хотели и подобни заведения". Нищо, че Валери има хотел - няма никакъв конфликт на интереси, поне не го е декларирал.

Четвъртите искат на фитнесите да падне ДДС, понеже били затворени и те, като ресторантите. Обаче нищо не казват за магазините в моловете, също затворени.

Петите искат на книгите, та даже и на електронните такива, ама за вестниците дума не казват.

Няколко депутати даже са сварили да се подпишат под два законопроекта.

Законопроект на Министерски съвет няма.

Нищо, че Бойко измисли този намален ДДС на среща с ресторантьорите.

Законопроектът на ГЕРБ е внесен не от председателя на парламентарната група или от председателя на бюджетна комисия, а от депутата-актьор Евгени Будинов. Който пък се загрижил за ДДС на ресторантите, но дума не обелва за ДДС на театрите, също затворени за 2 месеца.

В цялата каша някой (Делян Пеевски, б. р.) предлага и памперсите за деца да са с намален ДДС. Не обувките, не дрехите, а точно памперсите.

Сега очаквам с нетърпение да се присъединят погребалните агенции (криза е, трябва да се свали цената на погребенията), Тити Папазов (да остане повече от всеки билет в касата на Левски), Вежди Рашидов (трябва да се подпомага изкуството), бг-мама (трябва да се повишава раждаемостта), борци за ниски цени на вода, ток и парно, издатели на вестници (защо само книгите да са привилегировани), и още, и още, и още.

Дори и аз ще се включа.

Направете и памперсите за възрастни с намален ДДС!

Дотам ще ни докарате с анти-кризисните мерки.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?