Дъщерята на Ицо Папата също е задържана за изнудване

БГНЕС

Трима души са задържани за изнудване. Това са самопровъзгласилия се за председател на Върховното мешере Христо Върбанов – Ицо Папата, 35-годишната му дъщеря С.Х. и още един техен познат от Костинброд, съобщи МВР.

 

Лидер на групата бил Ицо Папата. Той заедно ѝ съучастници му изнудвали семействата на двама подсъдими по дело за подготовка и поръчка на убийство и опит за убийство на бизнесмен, на прокурор от Върховната касационна прокуратура и на още две лица.

 

Участниците в престъпната група са поискали от близките на двамата подсъдими суми над 100 хил. лева, като са се ангажирали да осигурят свидетели, които да въздействат в хода на делото, посочва МВР.

 

Тримата са задържани при операция в петък веднага след получаването на сума от 15 000 лева. Тя е била открита в дъщерята на Христо Върбанов, който е и вуйчо на попфолк певеца Азис.

 

Направено е било разследване и претърсване на три адреса в Костинброд. Иззети са били мобилни телефони, СИМ-карти и документи.

 

Продължава разследването за събиране на доказателства за извършените престъпления. Разпитани са и двама свидетели.

 

Срещу Ицо Папата имаше няколко неуспешни опита за убийство. Заедно с Цветелин Кънчев той е подсъдим заради изнудване на бившия шеф на Държавния резерв генерал Никола Николов.

 

Преди няколко месеца полицията арестува друг ромски барон – Любо Къдравия, заради подготовката на няколко убийства, сред които и това на Христо Върбанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?