Дъждът провали премиерското пресаждане на кокичета

Лошото време провали благородното намерение на премиера Бойко Борисов да пресади 2605 блатни кокичета на магистрала “Марица" на 60 метра от нея. Акцията, в която освен министър-председателят участие трябваше да вземат и екоминистърът Нона Караджова, регионалният Лиляна Павлова и транспортният Ивайло Московски, се отлага, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, без да посочват нова дата за акцията.

В сряда премиерът Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова трябваше да направят проверка за хода на строителството на магистралата от Оризово до ГКПП “Капитан Андреево”.

Беше предвидено да се направи и пресаждането на 2605 блатни кокичета, които са защитен вид, но са на трасето на магистралата. Точната бройка на кокичетата се знае, защото еколозите накарали строителите да ги преброят корен по корен и да ги опишат, по думите на министър Павлова.

“Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае”, заяви премиерът Борисов по време на заседанието на кабинета на 16 май.

Споделяне

Още от България