Девет инициативни комитети за независими кандидати са регистрирани в РИК

Девет инициативни комитета от десет подали документи са регистрирани в районните избирателни комисии (РИК), съобщиха от ЦИК.

В Благоевград инициативен комитет (ИК) е издигнал внука на поета Вапцаров Никола Николов Вапцаров за независим кандидат. Издигнатите кандидати от Бургас са двама - Октай Енимехмедов, нападнал почетния председател на ДПС Ахмед Доган с газов пистолет в началото на миналата година, и Андреан Георгиев.

Веска Волева е посочена като независим кандидат от регистрирания ИК в 24 МИР София. От 25 МИР София независимите кандидати, които ще се включат в предизборната битка са двама - Симеон Генов и Денис Николов. Бизнесменът и производител на птиче месо и птичи продукти Благо Джиев е независимият от София област.

Безпартийните кандидати от Хасково също са двама - Станислав Иванов и Господин Тонев. Единственият отказ от страна на РИК е да регистрира ИК на независимия кандидат Владислав Стаматов от Пловдив град.

До 2 септември инициативните комитети трябва да внесат списък с хиляда подписа в подкрепа на кандидатурата. ГРАО ще провери за автентичност данните на подписалите.

Споделяне

Още от Избори 2014

Какво очаквате да свърши служебното правителство?