Директорът и главният редактор на новините в бТВ напуснаха медията

Люба Ризова и Валя Гиздарска

Досегашният директор на дирекция "Новини и актуални предавания" в бТВ Люба Ризова и главният редактор на "Новини и интернет новини" Виктория Бехар напускат телевизията, се казва в съобщение на сайта на бТВ. Двете са в телевизията от откриването ѝ през 2000 г.

Освобождаването на Ризова и Бехар е част от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания". Дирекцията се слива с отдел "Спорт" в отдел "Новини, актуални предавания и спорт”.

Новият главен редактор на "Актуални предавания” в бТВ е Валя Гиздарска. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и публицистични предавания в Нова телевизия. От 2009 г. е главен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров”. Назначението на Гиздарска влиза в сила от понеделник, 10 февруари.

В средата на януари бившият директор на Нова телевизия Павел Станчев смени Вики Политова начело на бТВ. Реалното му встъпване в длъжност всъщност стана в началото на тази седмица и почти веднага след това бе последвано от освобождаването на Ризова и Бехар.

Само за една година бТВ се раздели с редица свои лица, които отидоха в конкурентната Нова телевизия. Анна Цолова и Виктор Николаев станаха част от екипа на Нова, след това Миролюба Бенатова също обяви, че напуска бTV и се присъединява към екипа на продуцентската компания "Телеман", която прави предаванията "Дикоff" и "Горещо" по Нова.

През декември стана ясно, че от телевизията си е тръгнала и Ани Салич, която също става част от екипа на Нова ТВ.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество