Доган: Без ДПС България не може да се управлява

Доган: Без ДПС България не може да се управлява

"Без ДПС страната не може да се управлява", заяви в сряда лидерът на ДПС Ахмед Доган. След дълго мълчание и избягване на публични изяви, той дойде в Джебел заедно с цялото ръководство на движението за възпоменателен митинг по повод 21 г. от мирния протест на българските турци там, с който те настояват да бъдат върнати рождените им имена.

Доган заяви, че ДПС е в основата на националната сигурност, в основата на единението на нацията и на успешната интеграция на страната в Европейския съюз.

Наричаха ДПС зло, но сега вече разбраха, че не могат без нас, каза Доган. Той заяви, че движението не е съгласно с политиката на управляващите, с опитите тежестта от кризата да се прехвърля основно върху земеделски производители, както и с политическите уволнения, които се извършват в страната.

"Който посегне на правата и свободите, трябва да си направи сметка, че нарушава основен принцип на демокрацията. През последните осем години, и повече дори, се научихме да управляваме и то сериозно да управляваме“, каза още Доган, който от парламентарните избори през лятото на миналата година се появява рядко на публични места, а по традиция, въпреки че е председател на ПГ на ДПС, не ходи и на работа в парламента.

"Стана така, че без нас хем е добре, но повече зле, защото нашите хора, които разбират от властта, постоянно висят на главите на тези, от които зависи съдбата на страната за решаването на канализационни въпроси - нови работни места, водоснабдяване, пътища, инфраструктура и т.н. Всеки осъзнава, че без ДПС не става, страната не може да се управлява“, заяви Доган, чиято партия беше в управлението последните два мандата.

"В един момент осъзнаха една много дълбока истина. Ако ДПС е зло, започнаха да мислят: ела зло, че без теб още по-зло. Ние сме най-опитната партия в страната и нашата местна власт е гръбнакът на този опит, който имаме последните 20 години. Никой не може да си помисли, каквито и мускули да показва, каквато и смелост да демонстрират, да посегнат на правата и свободите на човека. Дори да си го помисли, вече трябва да се направи корекция", каза още Доган.

"Имаме нужда всякога повече от последните 20 години да бъдем единни, защото сме силни така. Защо не ни обичат, питате вие - един много дълбок морален въпрос и политически въпрос. Кой обича тези, които успяват много? Кой обича тези, които изпреварват времето? Аз се радвам, че не ни обичат, защото това е оценка за това, което сме направили. Ние винаги сме с отворени обятия. Убеден съм, че без нас България трудно може да се управлява. Защото сме в самия темел на сигурността. Това е нашият залог за нашата увереност - да влезем в Европа със самочувствие като равноправни граждани", заяви лидерът на ДПС.

Независимо от масовите негативни нагласи срещу неговата партия, тя има гарантиран процент избиратели сред етническите турци и без съмнение догодина отново ще влезе в политическите сметки на големите партии, тъй като предстои избор на нов президент.

Споделяне

Още по темата

Още от България