Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

Двама души са избягали от затвора в Стара Загора, съобщиха от правосъдното министерство. Липсата им е установена от надзирателите в късния следобед в петък. Засега не е ясно как точно двамата са избягали. В официалното съобщение пише само, че това е станало "чрез преодоляване на охранително съоръжение“.

Към момента няма информация за какви престъпления са били осъдени двамата бегълци. Знае се само, че са избягали от затворническо общежитие от открит тип. В такива обикновено се настаняват престъпници с леки присъди, на които се разрешава да излизат на работа на външни обекти.

Обявена е тревога, МВР издирва бегълците. По случая е разпоредена проверка от правосъдния министър Данаил Кирилов, съобщават от ведомството му. Тя трябва да изясни всички обстоятелства около инцидента.

Това е поредното бягство на затворници. Миналата година от строго охранявания софийски затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и така не стана ясно как е внесено оръжието. След неуспешно издирване многократно осъжданият Пелов бе убит при престрелка в родния му Ботевград. Другият участник в стрелбата почина от раните си. Другият беглец Колев и до днес е в неизвестност. След убийството му стана ясно, че Пелов се е укривал в апартамента на свой приятел в Ботевград. От МВР излязоха с абсурдното обяснение, че понеже Пелов си бил пуснал брада, било много трудно да бъде разпознат

Малко след бягството от затвора в София, мъж с оставащи четири месеца от присъдата избяга, след като бе настанен за лечение в болница в Пловдив. Дни по-късно той бе задържан.

Друг затворник избяга от общежитието „Полигона“ в Ловеч и бе издирван от МВР дни наред. Накрая бе арестуван в слънчогледова нива край село Летница, след като се опита да вземе за заложник местна жена.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво да се прави при бързото разрастване на коронавирусната зараза?