Движение "Модерна България" издига 240 граждански кандидати от над 60 организации

Гражданската листа Движение "Модерна България” издигна пълни кандидатски листи във всички избирателни райони на страната, съобщиха от движението.

Всички 240 граждански кандидати са издигнати от повече 60 граждански организации и инициативни комитети от състава на непартийното Движение "Модерна България”, както и с подписки от граждани.

Те включват изтъкнати университетски преподаватели и експерти, юристи, лекари, икономисти, ръководители на неправителствени организации, общественици, студенти и организатори на протестите от различни градове.

Начело на гражданските листи в София застават: в 25 МИР - проф. Владимир Чуков и политологът и преподавател във Философския факултет на Софийския университет Емил Георгиев, който е и водач на гражданската листа в София-област; в 24 МИР – гражданската листа се води от преподавателя в Юридическия факултет на Софийския университет Здравка Кръстева, следвана от правозащитника Петър Кичашки.

В 23 МИР – юристът Борислав Цеков, следван от медийния експерт д-р Иво Инджов. В двата пловдивски района начело на гражданската листа са издателят Божидар Савов и собственикът на най-голямата агенция за външна реклама Румен Кривицки.

В Кюстендил начело на гражданската листа е Лилия Манчева, която е основното лице на протестите в града. В Пазарджик гражданската листа се води от общинския съветник Илия Джамбазов, а в Смолян – от журналиста и собственик на местния телевизионен канал "Фотон-К” Петър Кадиев.

В Благоевград начело на гражданската листа е Борислав Цеков, следван от Лазар Карадалиев от сдружение "Екострума”, а в Перник начело е юристът Ивилина Алексиева. В Русе гражданската листа се води от доц. Мими Корнажева, преподавател по европейска интеграция в Русенския университет.

В Стара Загора начело на гражданската листа е общинският съветник адвокат Александър Желязков, в Хасково – д-р Людмила Тодорова, председател на Съвета на българските аграрни организации, в Сливен е юристът Михаил Димитров. Във Варна гражданската листа се води от проф. Владимир Чуков, а в Бургас - от университетския преподавател Здравка Кръстева.

Начело на гражданските кандидати във Видин е правозащитникът Петър Кичашки, в Монтана - експертът по европроекти и земеделие Свилен Колев, а във Враца - адвокат Пламен Петков. За Плевен и Ловеч гражданската листа се предвожда от Михаил Шишков от Независимия съюз на потребителите в България, във Велико Търново от юриста Михаил Михалев, Габрово – Даниел Бурмов, предприемач в земеделието, Ямбол – Петьо Анастасов, предприемач.

За Разград гражданската листа се води от писателя и преподавател Ибрахим Карахасан-Чънар, а в Кърджали – от един от основоположниците на модерния български национализъм доц. Димитър Арнаудов. В Силистра начело е предприемачът Радомир Георгиев, в Шумен – кметът на Каспичан Аспарух Рангелов, в Добрич – юристът Климент Костов, в Търговище – Светла Иванова.

Споделяне

Още от Избори 2013

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?