Едвин Сугарев: Не съм казвал, че Мултигруп разполагат с компрометираща информация за Филип Димитров

Никога и никъде не съм споменавал, че Мултигруп разполага с компрометираща информация за бившия премиер Филип Димитров. Това каза Едвин Сугарев по повод публикация в Mediapool от 16 март, по повод данни, изнесени на пресконференция.

Мултигруп е разполагала с целия архив на 6-ти отдел на бившата ДС, както и с част от архива на БСП, обяви тогава Едвин Сугарев, позовавайки се на справка, изготвена от "ТС Банк" по поръчка на Емил Кюлев. В документа се анализират свързаните фирми и лица с "Мултигруп" в началото на 90-те години.

Групировката е разполагала с компрометиращи материали за Стоян Ганев, Иван Костов, Венцислав Димитров, Нестор Несторов, Константин Тренчев, Михаил Дойчев, Иван Татарчев, Лилко Йоцов, обяви Едвин Сугарев.

Името на Филип Димитров не присъства сред споменатите. "Доколкото поне ми е известно, подобни коментари на тема обобщената справка на ТСБ за Мултигруп са правени от Богомил Бонев. При цялото ми уважение към Mediapool като една от най -професионалните медии, съм принуден да се обърна към Вас с настоятелна молба да публикувате това опровержение", пише Едвин Сугарев в писмо до рекацията.

Mediapool нямаше свой репортер на пресконференцията на Едвин Сугарев и материалът е изготвен по информации на други медии, както е посочено и в самата публикация от 16 март. Извиняваме за допуснатата неточност.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?