ЕК критикува остро кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

ЕК критикува остро кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

Шансовете на България да спечели домакинството на Европейската агенция по лекарствата вече клонят към нула, съобщи бТВ в събота, позовавайки се на доклад на Европейската комисия за кандидатурата.

Открити са редица пропуски в документацията. България не е посочилакаква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е уточнено и какви са възможностите за намиране на работа в българската столица. В изводите се допълва се, че в предложението не фигурира план за преместването на агенцията, нито цената, срещу която институцията ще използва предоставените помещения.

Отчита се и липсата на посочени специални условия за цената и осигуряването на необходимата инфраструктура.Това не е окончателно класиране, очаква се решението да бъде взето от Съвета на ЕС вероятно през ноември. Освен София има още 18 кандидатури.

Преди 2 дни стана ясно, че служителите от лекарствената агенция предпочитат Амстердам за нов дом. Ако агенцията се премести в България, Румъния или Полша, над 90% от тях биха напуснали и потърсили работа другаде и така службата дълго време няма да може да функционира.Сега агенцията се намира в Лондон.

Споделяне

Още по темата

Още от България и ЕС

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?