Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет

Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет (АЕК), предаде Еврейската телеграфна агенция (Jewish Telegraphic Agency). Поптодорова заявила, че напуска поста си "поради лични причини". От септември 2016 година Поптодорова беше директор на офиса на АЕК за Централна Европа, базиран във Варшава.

В понеделник Поптодорова беше задържана във Варшава, след като изнесе козметични продукти за около 400 долара от безмитен магазин на варшавското летище.

Жената се призна за виновна, върна откраднатите стоки, доброволно се съгласи да понесе наказание и след това беше освободена, каза Томаш Олешчук от пресслужбата на полицията във Варшава.

Поптодорова обясни случилото се като недоразумение и посочи, че е държала стоките в ръка, когато тежко болната ѝ майка ѝ позвънила. Тя отговорила на обаждането и излязла от магазина, за да продължи разговора, без да си даде сметка, че все още държи стоките.

Веднага след инцидента Поптодорова е обявила, че подава оставка "по лични причини" от заемания от нея пост в лобистката организация.

Оставката ѝ е била приета в сряда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?