Ердоган нападна Конституционния съд заради достъпа до Туитър

Турският премиер Ердоган критикува решението на Конституционния съд за премахване на забраната за достъп до социалната мрежа Туитър, предаде Ройтерс. Ердоган посочи, че съдът е трябвало да отхвърли искането за възобновяването на достъпа до сайта.

Съгласихме се с решението, но аз не уважавам това решение, каза Ердоган на пресконференция преди да замине на посещение в Азербайджан. Решението трябваше да се отхвърли по процедурни причини, посочи премиерът.

Вчера Дирекцията по телекомуникации в Турция отмени забраната за достъп до социалната мрежа Туитър, след като в сряда Конституционният съд постанови, че наложената преди две седмици забрана нарушава свободата на изразяване.

В петък път турски съд нареди да бъде отменена и забраната за достъп до сайта за видеообмен Ютюб, съобщи турският телевизионен канал НТВ. Съдът в Анкара обаче настоя достъпът до 15 видеозаписа да остане блокиран, информира Анадолската агенция.

Решението на съда бе издадено след подадена жалба от Асоциацията на турските адвокатски колегии.

На 27 март турското правителство нареди да бъде блокиран достъпът до Ютюб след разпространението на пиратски запис от заседание на разговор, в който турски отговорни представители обсъждат хипотезата за военна намеса на Турция в Сирия.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани