Фандъкова поиска оставките на кметовете на районите "Изгрев" и "Триадица"

Единият ще се маха заради висока заплата, другият шофирал нетрезвен

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е поискала оставките на кметовете на район "Изгрев" и район "Триадица", съобщиха от общината във вторник.

"Оставката на Димитър Димитров е поискана заради начина, по които са определяни възнагражденията на служители в администрацията на района. Междинните резултати от назначената от столичния кмет проверка показват, че сумите са определяни без въведени вътрешни правила за оценка на работата", се казва в съобщението от общината.

Скандалът с учудващо високите доходи на кмета и на негови близки служители в район "Изгрев" избухна вчера, когато общинският съветник от БСП Георги Кадиев извади документи, според които Димитров раздавал на себе си и на свои приближени възнаграждения, превишаващи заплатата на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това ставало за сметка на доходите на останалата част от администрацията.

Кадиев огласи открито писмо на секретаря на партия ГЕРБ в район “Изгрев” Гриша Димитров, което е било изпратено през септември миналата година до кмета Фандъкова и тогавашния председател на ГЕРБ София по това време Андрей Иванов и до председателя на ГЕРБ за район “Изгрев” Ивайло Московски, който в момента е министър на транспорта в оставка.

Според изнесените данни кметът на Изгрев вместо заплата от 1252 лв. е вземал между 2200 и 3000 лева в отделни месеци. Многократно по-високи възнаграждения от щатните за позицията са вземали и други служители, сред които секретарката на Димитров и шофьорът му.

А оставката на кмета на "Триадица" Стоян Начев е поискана заради шофиране в нетрезво състояние.

Споделяне

Още по темата

Още от България