Феновете на "Левски" започват да събират пари за тима

В касата му има едва 250 000 лева и може да се наложи спешна продажба на футболисти

Сн. БГНЕС

Изпадналият във финансов колапс "Левски" призова феновете да закупят абонаментни карти и така да помогнат на клуба. След повдигнатите обвинения срещу бизнесмена Васил Божков издръжката на тима е под въпрос.

Мажоритарният пакет от акциите се държи от близкия до Божков – Георги Попов, който се намира при него в Дубай. Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев съобщи, че клубът разполага само с около 200 хиляди лева и допусна спешна продажба на футболисти, за да се осигурят допълнителни приходи.

Сега клубът стартира кампания за закупуване на абонаментни карти под надслов "ПРОЛЕТ 2020! ВСИЧКИ ЗА "ЛЕВСКИ".

"Левскари, любимият клуб има нужда от вас! От всеки един глас, всеки един вик, всяко едно "синьо" сърце. Да застанем рамо до рамо, за да се борим заедно за всеки сантиметър по пътя към успеха! Нека бъдем единни в името на "Левски" и достигнем 2020 карти за пролет "2020", се посочва в обръщение на клуба.

От Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" от своя страна съобщиха, че всички средства, които са събирани за хореография в предстоящото дерби срещу "ЦСКА-София" в събота, ще бъдат преведени за погасяване на задълженията на "Левски" към НАП.

"Левскари, клубът ни е изправен до стената. Не за първи пъти в историята. И както историята доказва, ние никога не сме го оставяли сам!!! В събота хореография няма да има! Всички събрани средства ще бъдат дарени на клуба, за да може да се посрещне крайно необходимото плащане на 143 000 лв. по споразумението с НАП! Напомняме, че ако пропуснем и едно плащане, то споразумението отпада и всичките задължения стават моментално изискуеми!", се посочва в обръщение от НКП.

По време на мача ще се събират в специални урни средства в полза на клуба.

Бъдещето на тима към момента е под въпрос. Васил Божков не е заявил публично плановете си дали ще продължи да го финансира и под каква форма, след като държавата закрива лотарията му.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с фенове на тима миналия месец, пред които лансира разбирането си, че акциите на тима трябва да се държат именно от тях.

Привържениците обаче няма как да осигурят издръжката на тима и затова в коментара на Борисов бе разчетена готовност да бъде "осигурен" нов спонсор на тима.

Засега обаче акциите се държат от Георги Попов.  

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?