Филмът "Хобит" ще е трилогия

Филмът "Хобит" по книгата на Дж. Р. Р. Толкин ще се състои от три, а не от две части, както се очакваше. За това съобщи режисьорът на продукцията Питър Джаксън на страницата си във Фейсбук.

До това решение се стигнало, след като започнал монтажът на първата част на филма, чиито снимки приключиха в началото на юли. "Богатството на "Хобит" и свързаните с него материали от "Властелинът на пръстените" ни позволяват да разкажем историята на Билбо Бегинс в пълен обем", пише Джаксън, чиято екранизация на трите книги на "Властелинът на пръстените" обра овациите както на публиката, така и на кинокритиката.

 

Първият филм, който ще се казва "Хобит: Неочаквано пътешествие", се планира да бъде пуснат на екран през декември 2012 г. Премиерата на втората част, наречена "Хобит: Дотук и обратно", се очаква година по-късно. Какво ще е заглавието на третата част и кога ще излезе тя, засега не е ясно.

 

Снимките на "Хобит" продължиха повече от година в Нова Зеландия, където бе сниман и "Властелинът на пръстените". Главната рола във филма – на хобита Билбо Бегинс, се изпълнява от Мартин Фриймън. В магьосника Гандалф отново се превъплътява Йън Маккелън. Във филма са ангажирани и други изпълнители от "Властелинът на пръстените" като Кейт Бланшет, Орландо Блум, Хуго Уивинг, Илайджа Ууд, Кристофър Лий, Анди Саркис, Йън Холм и др.

Споделяне

Още от