Гръцките фермери решават в неделя как ще продължат протестите

Гръцките фермери решават в неделя как ще продължат протестите

Представители на фермерите от цяла Гърция се събират в неделя на съвещание, за да решат какви ще са по-нататъшните им протестни действия. Те заявиха, че са разочаровени от правителството, което обяви, че ще удовлетвори част от исканията им, за да спрат блокадите по основните пътни артерии на страната, съобщава в. "Етнос" в петък.

Фермерите смятат, че нито една от мерките, предложени от правителството, не удовлетворява техните искания. Целта на държавата е да бъде объркано обществото, което за първи път от много години насам стои толкова активно на страната на земеделските стопани, заяви представител на протестиращите.

Земеделският министър обяви, че правителството е направило всичко, което е било възможно да се направи, за да реши проблемите на фермерите. Министърът ни чу, но решения не даде, каза представител на стачния комитет, като допълни, че фермерите ще поискат среща с лидерите на трите партии от управляващата коалиция.

За петък са планирани съвещания по райони, а в неделя представители на фермерите от всички краища на страната са поканени за участие в национално съвещание в град Лариса, за да определят формата на по-нататъшните си действия.

Протестите на фермерите продължават вече втора седмица. Напоследък те блокират ключови пътни артерии. Гневът на селскостопанските производители е насочен срещу намалелите приходи, по-високите лихви върху заемите и увеличаването на данъчната тежест.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани