Иван Костов: Коалициите няма да са решение след изборите, вариант е програмно правителство

Сн. БГНЕС

Коалициите няма да бъдат политическо решение след 12 май и един от възможните изходи е програмно правителство, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов в Добрич.

“Ако избирателите не излъчат правителство, ще трябва парламентът да го излъчи – това е демократична практика, в Европа парламентите често излъчват правителства, без да има консенсус”,  каза Костов.

Той коментира още, че ГЕРБ предричат, че ще има нови избори наесен, за да не гласуват избирателите сега и да се саботира процеса на демократичните избори.

”Как да се мотивират хората да гласуват, като знаят, че няма смисъл и ще ходят на поправителен през септември”, каза Костов.

Той коментира още, че предизборната кампания в страната изглежда неспособна да излъчи политическа алтернатива, затова няма ентусиазъм, а изобилства със скандали, които намаляват избирателната активност.

Той посочи още, че БСП и ГЕРБ нямат желание да управляват.

Според него и двете партии са виновни за кризата.

"Едните, че не я предотвратиха, другите, че не приложиха антикризисни мерки", каза Костов.

”Ако България тръгне да излиза от кризата, ние трябва да сме в това управление.  Ако ние подкрепяме правителството, значи ще излезем от кризата. Ако се обявим против, значи нямаме доверие и страната ще затъне в политическа нестабилност ”, каза още лидерът на ДСБ.

Споделяне

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?