Изградена е допълнителна пътна връзка за влизане в Ахелой

Изградена е допълнителна пътна връзка за влизане в Ахелой

Изградена е допълнителната връзка за влизане в Ахелой, пътувайки от Слънчев бряг към Бургас, от съществуващото кръгово кръстовище на първокласния път I-9 с пътя за Равда и по общински пътища. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Новата пътна връзка с дължината от около 480 метра беше изпълнена след недоволство на жителите на града, които трябваше да заобикалят по техни думи 8 км, ако се прибират от Несебър и Слънчев бряг.

Строителните работи са изпълнени съвместно с община Несебър, като бяха разгледани различни варианти и бе избран възможно най-оптималният вариант за влизане от Слънчев бряг към Бургас, посочват от АПИ.

С изграждането и на тази връзка Ахелой вече има два входа и два изхода към републиканската пътна мрежа, каквито нямат и областният център Бургас, както и всички други населени места по Южното Черноморие, твърдят от пътната агенция.

Връзката на пътуващите от Слънчев бряг към Ахелой с първокласния път се осъществява посредством новото кръгово кръстовище на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой. Кръстовището е на около 300 метра от града.

За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две възможности чрез новото кръгово кръстовище или чрез десен завой преди връзката за Равда.

С изграждането на обходния път и въвеждането му в експлоатация на 15 юни - преди началото на активния туристически сезон, се улесни пътуването по първокласния път Слънчев бряг – Бургас и се повиши безопасността на движение. Интензивният транзитен трафик вече не преминава през Ахелой, с което се опазва животът и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти, посочват от АПИ.

Споделяне

Още по темата

Още от България