Кандидат-депутат от Движение България на гражданите обвини ГЕРБ в политически рекет

"Няма полицейщина, няма натиск върху медиите, аз съм най-демократичният човек на света, щом сдавам властта доброволно". Тези твърдения на бившия премиер Борисов далеч не са истина, заяви в петък Георги Киряков, водач на листа на "Движение България на гражданите" в Благоевград и член на Контролния съвет на партията, цитиран от БГНЕС.

"Неговите безобразия и безобразията на бившия му вътрешен министър Цветан Цветанов добиха плътност с вчерашния случай от Гоце Делчев, при който членът на ръководството ни в града буквално беше принуден да обяви публично на събрание на ГЕРБ в Благоевград, че напуска Движение България на гражданите и се присъединява към ГЕРБ", продължи Киряков.

"В телефонен разговор с Катя Кардашева нея през вчерашния ден стана ясно, че ГЕРБ, и по-специално депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов, са ѝ поставили ултиматум, че ако не напусне Движение България на гражданите публично, ще я изхвърлят от наследствената ѝ къща, в която живее и майка ѝ, жена с два инфаркта", продължи разказа си Киряков.

Къщата била ипотекирана за 65 хил. евро, вноските по кредита обаче не се плащали. От ГЕРБ намерили техен заможен член хотелиер, който изразил готовност на търга, обявен от частен съдебен изпълнител, да купи наследствения имот, ако тя не напусне публично "Движение България на гражданите", както и да не предприеме никакви стъпки, ако го направи, разказа още кандидат-депутатът.

В телефонен разговор Катя Кардашева помолила Киряков по никакъв начин да не прави случая публично достояние, защото се страхува за семейството си.

"Искаме нормалност и човечност, а не мутренско безчинстване и фанатично мачкане на достойнството на хората", заяви още кандидат-депутатът.

Споделяне

Още от Избори 2013