Карадайъ: Пеевски ми е приятел, но никога не е бил от ДПС

Мустафа Карадайъ

"Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 година, той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България". Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща с младежи от Хасково, цитиран от "Епицентър"

Според лидера на ДПС американският закон "Магнитски" e инструмент за политически решения".

"Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства", допълни Карадайъ.

Според него за всеки може нещо да се твърди и в това отношение Пеевски не правел изключение.

"Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи", каза Карадайъ. През 2001 година Делян Пеевски е бил на 21 години и е бил студент по право.

Лидерът на ДПС допълни, че докато няма факти и доказателства Пеевски остава "приятел на ДПС, тъй като има този образ, защото е приятел на ДПС".

"Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения", каза Карадайъ.

След това лидерът на ДПС говори за съиздателя на медийната група "Икономедия" Иво Прокопиев.

"Има една група в България, която аз наричам "организирана престъпна група", които воюват с нас най-вече след 99 година и онова, което правят, го лепят като етикет на нас и ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга "Капитал", каза Карадайъ. Той обясни: "С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо, че не печелят избори".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?