Катаджия бе задържан с подкуп от 36 000 лева

Вътрешният министър го заплаши с цялата строгост на закона

Катаджия бе задържан с подкуп от 36 000 лева

Служител на столичната "Пътна полиция" бе задържан с подкуп от 36 000 лева. Според първоначалната информация униформеният Венцислав Евтимов е арестуван в четвъртък в момент, когато получавал парите.

Той поискал подкупа от негов познат бизнесмен от кв. "Надежда", за да му помогне да открие багер и още една тежка машина, които били откраднати от фирмата му.

Въпреки че потърпевшият Дамян Христов вече веднъж бил принуден да плати рушвет за подобна услуга, той се съгласил да го направи отново. Този път обаче успоредно с това уведомил и МВР. Така се стигнало и до задържането на Евтимов, разказа в петък вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в парламента.

"Не столичен полицай, а какъвто и да е, който си позволи да наруши закона и прави нещо подобно, ще страда по текстовете от закона. Отиваме там, правим операция, очакваме някакво лице и изведнъж изненада – служител на МВР", възмути се силовият министър, уверявайки, че уличеният му подчинен ще понесе цялата строгост на закона.

"На пострадалия бизнесмен един път вече са му взимали автомобила, той е плащал нещо, но човекът казал: "Втори път да плащам? Как да стане това?". Така не може да се постъпва, той е бизнесмен, върши някаква полезна работа, изкарва заплатите на тези служители", добави още Радев.

Споделяне

Още от България