Клиника за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки се открива в Банкя

Клиника за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки се открива в Банкя

Клиника за лечение и кастрация на бездомни и дворни животни ще заработи в петък в Банкя. Тя е изградена със съвместните усилия на фондация "Четири лапи" и Столичната община, която е предоставила за безвъзмездно ползване за 10 години сградата с обща площ над 200 кв. м..

 

Клиниката е на два етажа, в приземния са помещенията за настаняване на животни, а на първия - приемна, манипулационна, операционна, както и малка зала за семинари и обучения.

 

Основната задача на екипа на "Четири лапи", който ще работи в клиниката, ще бъде кастрацията на бездомни и дворни кучета и котки. От организацията се надяват след време да могат да насочат усилията си предимно в лечението на пострадали улични животни. Ангажиментът на "Четири лапи" е за кастрация на минимум 1200 животни годишно.

 

Столичната община е ремонтирала сградата, а от "Четири лапи" са осигурили оборудването, персонала и консумативи за работата ѝ. Клиниката е и единствената в столицата, която разполага със собствен екип за залавяне и транспорт на бездомни кучета и котки.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?