Клубовете в английската Висша лига допускат и предсрочното прекратяване на сезона

Клубовете в английската Висша лига допускат и предсрочното прекратяване на сезона

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че футболните власти ще бъдат в "постоянен диалог" с правителството, след като той обсъди проекта "Рестарт" на заседание с представителите на 20-ия клуба в понеделник.

Остават девет кръга до края на сезона в Англия, а тези мачове може да се провеждат на неутрални терени и част от тях да се излъчват по безплатни канали.

Мастърс също призна, че по време на петчасовата среща вчера клубовете са обсъждали възможността за отмяна на сезона за първи път след спирането на лигата заради пандемията от коронавирус.

"Това е първи път, когато обсъждаме предсрочно прекратяване на първенството. Все още целта ни е да завършим сезона, но е важно да обсъдим всички възможности с клубовете", каза той.

"Очевидно няма да играем до средата на юни. Не изглежда съвсем правилно да говорим за мачове преди да вземем решение кога ще започне първия етап от тренировките. Но от гледна точка на това как ще се провеждат тези мачове има още много вода да изтече и тогава ще продължим да оценяваме обстоятелствата", добави Мастърс.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт