Консултациите за застрояването на Царево се удължават до 31 март

Консултациите за застрояването на Царево се удължават до 31 март

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че удължава до 31-ви март 2020 г. срока за провеждане на консултации по екологичната оценка на проект за изменение на общ устройствен план на община Царево.

Променя се и датата за обществено обсъждане на проекта, Доклада за екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях. То ще се проведе на 13 април 2020 г. от 17:30 часа в залата на читалище "Георги Кондолов" в Царево.

Сроковете се удължават по предложение на кмета на община Царево. Като причина е посочен "големият обществен интерес и с оглед осигуряване на прозрачно провеждане на процедурата".

Сагата с общия устройствен план на Царево продължава вече повече от 20 години. Целта е да се застрои най-южната част от българското Черноморие, отнемайки територии от природен парк "Странджа". Заради екоорганизации засега те все още оцеляват под натиска на бетона.

Последните изменения в плана и съобщенията за провеждане на консултациите заедно с текстовите и графични материали в цифров вид са публикувани на три интернет страници. Едната е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, другата е на община Царево и последната е на Министерството на околната среда и водите.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес