Костов: Корупцията стигна най-високите етажи и блокира правораздаването

В България трябва да има по-ефективно противодействие на корупцията в съдебната система, сред политиците и висшите държавни служители, заяви в сряда пред журналисти в Стара Загора лидерът на ДСБ Иван Костов. Той пристигна в града, за да представи пред граждани и симпатизанти на партията водачът на листата за евродепутати Константин Димитров и четвъртия в нея Даниел Митов – изпълнителен директор на фондация “Демокрация”.

Костов допълни, че корупцията е достигнала до най-висшите етажи на властта и блокира правораздаването.

Лидерът на ДСБ каза още, че партията му няма да спести на еврокомисаря по правосъдието и вътрешните работи Франко Фратини коментара си по повод статията във "Файненшъл таймс", в която се посочва, че Фратини е станал твърде близък с България и Румъния, които трябва да наблюдава. Костов припомни, че евродепутатът е от ЕНП и е представител на дясната италианска партия на Силвио Берлускони "Форца Италия".

По повод осъждането на арменския геноцид, лидерът на ДСБ заяви, че Турция трябва да постъпи като Германия - да се разграничи от миналото си и да се извини. По думите му днес е необходим европейски мир, а не европейски компромис.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007