Льо Пен - старши иска връщането на смъртното наказание във Франция

Жан-Мари льо Пен предложи смъртното наказание да бъде възстановено във Франция за терористи и да бъде изпълнявано чрез обезглавяване, предаде Франс прес.

87-годишният бивш лидер на Националния фронт, който бе изключен от крайнодясната партия това лято, се аргументира, че "Ислямска държава" убива по този начин свои заложници. Той се обяви още за премахване на двойното гражданство и на автоматичното придобиване на гражданство при раждане на френска земя, както и за експулсиране на нелегалните имигранти.

Марион Марешал льо Пен - 25-годишната внучка на основателя на НФ, която е най-младият депутат в Националното събрание, пък заяви, че мюсюлманите не могат да бъдат от ранга на католицизма във Франция. Трябва да определим какво е нашето наследство и идентичност, призова тя в интервю за крайнодесен вестник.

Племенницата на лидерката на НФ Марин льо Пен се обяви за утвърждаване на гръко-римското и християнското наследство на страната. "Трябва да кажем, че Франция е една културно и от дълго време духовно християнска земя", подчерта най-младата френска депутатка.

Тя допусна възможността мюсюлманите да изповядват своята вяра в страната, но ако приемат, че го правят на една земя, която е културно християнска.

След няколко успешни избори, НФ може да придобие контрол над няколко области във Франция на местните избори в началото на декември - по-малко от месец след атентатите в Париж на 13 ноември, при които бяха убити 130 души.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?