"Мафията е имала държава". Слави Трифонов поиска бързи присъди за БГ "Уотъргейт"

Слави Трифонов, сн. БГНЕС, архив

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов поиска "веднага" да бъдат повдигнати обвинения срещу замесените в скандала с подслушването и да бъдат изправени пред съда.

По думите му скандалът е "чудовищен" и може да се сравни с аферата "Уотъргейт".

"Защото показва, че държавата не е била управлявана от Демокрацията, а от Мафията. Била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали въобще да използват силовите служби на държавата за личните си интереси. По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи!", посочи Трифонов в личния си Фейсбук профил.

След като преди ден съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов съобщи, че 32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани, в петък служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че сред подслушваните е бил и сегашният премиер Стефан Янев. Подслушванията са се реализирали в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), ГДБОП и дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.

"За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда. Само така ще покажем, че в България все още има остатъци от демократична и правова държава. Всичко това с общи усилия може да го изчегъртаме на 11 юли", посочи Трифонов.

"Не знам дали разбирате колко чудовищна е тази информация?! Разбира се, веднага се сещам за аферата "Уотъргейт" в САЩ. Тогава представители на щаба на кандидата за президент и действащ президент на САЩ - републиканецът Ричърд Никсън, се опитват да монтират подслушвателно устройство в щаба на Демократическата партия в хотел "Уотъргейт" във Вашингтон. В резултат на това Ричърд Никсън подава оставка. Само че това е в САЩ през 1972 година, а ние сме в България, член на ЕС и НАТО през 2021 година", добави шоуменът и лидер на партията "Има такъв народ".

В петък Софийска градска прокуратура обяви, че е възложила на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКCРС) извършването на проверка за установяване на нарушения при прилагането на СРС-та. Малко след това Рашков обясни, че и премиерът е сред следените и се учуди от хода на прокуратурата, защото бюрото по закон е независим орган, който би могъл да проверява и държавното обвинение. В миналото Рашков бе шеф на същата структура.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?