"Магията на цветовете” разцъфна в уникални фотоси пред НДК

"Магията на цветовете” разцъфна в уникални фотоси пред НДК

Три стипендии за обучението си по фотография получиха студенти от НАТФИЗ на официалното откриване на изложбата "Магията на цветовете”, която представя най-добрите световни фотографии за 2010 година.

Фотографските шедьоври са в България с подкрепата на Karelia Tobacco Company.

Изложбата е част от най-големия международен ежегоден конкурс за фотографии "Trierenberg Super Circuit”. В него участват близо 50 000 фотографи от около 100 страни. Селекция на най-добрите световни фотографии пристигна и в България.

За първи път тази година Karelia Tobacco Company Inc. организира и фотографски конкурс на тема „Магията на цветовете”, в който участваха студенти, специалност "Фотография” от НАТФИЗ. Международно жури в състав Крис Хинтеробермайер, фотограф и основател на международния конкурс за фотографии "Trierenberg Super Circuit”, Златко Латев, български фотограф и Андрю Дж. Карелиас, управляващ директор на Karelia Tobacco Company Inc. и фотограф, направи селекция на 40 от участвалите в конкурса студентски фотографии. Те могат да бъдат видяни пред НДК за три седмици, редом с най-добрите световни фотографии.

Изложбата и конкурсът "Магията на цветовете” се провеждат под патронажа на Министерство на културата и с подкрепата на Столичната община.

Споделяне

Още от

Колко време давате на новия парламент?