Лидерът на ”Атака” замесен в нов скандал

Мъж се оплака в полицията, че Сидеров му налетял на бой в столично заведение

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Името на лидера на "Атака" Волен Сидеров бе замесено в пореден скандал, след като мъж се оплака, че националистът налетял на бой в събота вечер в столичен пиано-бар.

Потърпевшият Андрей Бъчваров е подал жалба в МВР, а от пресцентъра на министерството потвърдиха за нея, като посочиха пред бТВ, че се изясняват обстоятелствата около инцидента. Все още няма официална позиция и на партия ”Атака”.

По думите на Бъчваров Сидеров се държал агресивно, зениците му били разширени, а поведението - неадекватно.

”В събота след полунощ се озовах с приятел в столичното заведение ”Магнито“ на ул. ”Георги С. Раковски“ 112. В заведението имаше по-малко от 10-на посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст. В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Волен Сидеров започна да обикаля малкото запълнени маси в заведението и да пита всички дали ще гласуват за партия ”Атака“”, разказва Бъчваров в профила си във ”Фейсбук”.

”След нашия отрицателен отговор, той видимо подразнен се върна на нашата маса заедно с Десислав Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме ”груби и невъзпитани“, посочва Бъчваров. При настоятелната молба Сидеров да напусне масата на хората, националистът избутал насила човек, седящ до Бъчваров, като по думите на потърпевшия политикът е бил ”видимо изключително надрусан, с разширени зеници и особено неадекватно поведение”. Сидеров настоявал  да получи трите имена на мъжа, подканвал ”да се разберат като мъже”  и да използва обидни епитети.

”При опит за преместване на друга маса и избутването му, Сидеров губи контрол и ме удря два пъти, след което веднага викнах полиция. Това, явно с влязлата в сила присъда за хулиганство, подейства дори на неговото съзнание, защото веднага напуснаха заведението”, разказва Бъчваров. В понеделник Бъчваров подава жалба в Първо РПУ, в която подробно описва всичко.

Потърпевшият казва, че не може и няма да се примири с насадения в обществото страх от ”Сидеров и компания”. ”Вече не мога, не искам и няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психодиспансери, които въпреки разбирането на ужасяващото блато в което сме изпаднали продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка нео-фашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи ”имиджа си“ единствено и само със скандали”, заявява той. Бъчваров иска случаят да получи широка гласност и пита защо човек ,осъден за хулиганство, буйства по столични заведения.

”Моята позиция е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 човека в България и чужбина. Като български гражданин, аз плащам своите данъци и дарявам каквото мога за всевъзможни каузи свързани с деца и църквата. Моята позиция е и на представител на национална професионална организация представена в България и в Брюксел и заявявам, че ние работещите често правим невъзможното да отстояваме българските интереси в чужбина, защото основния предмет на дейност е свързан с инвестиции и то на чужди капитали у нас. С гордост заявявам, че нашите усилия са привлекли над 100 милиона евро чуждестранен капитал въпреки трудностите, въпреки бюрокрацията и ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат у нас и в чужбина”, посочва той.

”Ние сме бити и ритани от живота достатъчно за да осигурим прехраната на десетки семейства и всяка стотинка е плод на неимоверен труд, стрес и понякога снизходително отношение от Европейски институции заради имиджа създаван от такива като Сидеров. Стискайки зъби обаче е вече невъзможно да сме обект на физическо унижение и подигравки от човек, който не е създал нищо и харчи нашите пари под формата на държавна субсидия”, казва още Бъчваров.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Как си обяснявате акцията на прокуратурата с обиски и арести в президентството?