Лидерът на ”Атака” замесен в нов скандал

Мъж се оплака в полицията, че Сидеров му налетял на бой в столично заведение

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Името на лидера на "Атака" Волен Сидеров бе замесено в пореден скандал, след като мъж се оплака, че националистът налетял на бой в събота вечер в столичен пиано-бар.

Потърпевшият Андрей Бъчваров е подал жалба в МВР, а от пресцентъра на министерството потвърдиха за нея, като посочиха пред бТВ, че се изясняват обстоятелствата около инцидента. Все още няма официална позиция и на партия ”Атака”.

По думите на Бъчваров Сидеров се държал агресивно, зениците му били разширени, а поведението - неадекватно.

”В събота след полунощ се озовах с приятел в столичното заведение ”Магнито“ на ул. ”Георги С. Раковски“ 112. В заведението имаше по-малко от 10-на посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст. В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Волен Сидеров започна да обикаля малкото запълнени маси в заведението и да пита всички дали ще гласуват за партия ”Атака“”, разказва Бъчваров в профила си във ”Фейсбук”.

”След нашия отрицателен отговор, той видимо подразнен се върна на нашата маса заедно с Десислав Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме ”груби и невъзпитани“, посочва Бъчваров. При настоятелната молба Сидеров да напусне масата на хората, националистът избутал насила човек, седящ до Бъчваров, като по думите на потърпевшия политикът е бил ”видимо изключително надрусан, с разширени зеници и особено неадекватно поведение”. Сидеров настоявал  да получи трите имена на мъжа, подканвал ”да се разберат като мъже”  и да използва обидни епитети.

”При опит за преместване на друга маса и избутването му, Сидеров губи контрол и ме удря два пъти, след което веднага викнах полиция. Това, явно с влязлата в сила присъда за хулиганство, подейства дори на неговото съзнание, защото веднага напуснаха заведението”, разказва Бъчваров. В понеделник Бъчваров подава жалба в Първо РПУ, в която подробно описва всичко.

Потърпевшият казва, че не може и няма да се примири с насадения в обществото страх от ”Сидеров и компания”. ”Вече не мога, не искам и няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психодиспансери, които въпреки разбирането на ужасяващото блато в което сме изпаднали продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка нео-фашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи ”имиджа си“ единствено и само със скандали”, заявява той. Бъчваров иска случаят да получи широка гласност и пита защо човек ,осъден за хулиганство, буйства по столични заведения.

”Моята позиция е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 човека в България и чужбина. Като български гражданин, аз плащам своите данъци и дарявам каквото мога за всевъзможни каузи свързани с деца и църквата. Моята позиция е и на представител на национална професионална организация представена в България и в Брюксел и заявявам, че ние работещите често правим невъзможното да отстояваме българските интереси в чужбина, защото основния предмет на дейност е свързан с инвестиции и то на чужди капитали у нас. С гордост заявявам, че нашите усилия са привлекли над 100 милиона евро чуждестранен капитал въпреки трудностите, въпреки бюрокрацията и ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат у нас и в чужбина”, посочва той.

”Ние сме бити и ритани от живота достатъчно за да осигурим прехраната на десетки семейства и всяка стотинка е плод на неимоверен труд, стрес и понякога снизходително отношение от Европейски институции заради имиджа създаван от такива като Сидеров. Стискайки зъби обаче е вече невъзможно да сме обект на физическо унижение и подигравки от човек, който не е създал нищо и харчи нашите пари под формата на държавна субсидия”, казва още Бъчваров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?