Четвърти случай за месец

Мъж се запали пред президентството

Има опасност за живота му

Обгорели вещи на самозапалилия се. Сн. БГНЕС

51-годишен мъж се самозапали пред сградата на президентството и това стана четвъртия подобен случай през последния месец в България. Димитър Димитров от дупнишкото село Крайници е настанен в “Пирогов“ с изгаряния по ръцете и лицето, има опасност за живота му.

Инцидентът е станал около 13.35 часа, охранители от НСО са реагирали и изгасили пламъците.

"Малко след 13.30 часа днес мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали. Изведнъж трима от обектовата охрана на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към самозапалилия се”, каза Нели Иванова от НСО.

Началникът на Клиниката по изгаряния в “Пирогов“ Огнян Хаджийски съобщи, че самозапалилият се мъж е с 25 процента изгаряния и с проблемно дишане, тъй като е вдишал токсичните газове.

При постъпването в болницата пострадалият е съобщил, че има сърдечни проблеми, преди няколко седмици е преживял инфаркт. Пациентът е поставен на командно дишане.

Бащата на Димитър Димитров – Кирил Биволев, заяви пред БТА, че синът му не е е занимавал с политика и тя не го е интересувала. Запалилият се мъж не е имал финансови проблеми или такива с алкохола. От четири години живеел в София, дълги години бил работил като ковач, заради което имал и сърдечните проблеми.

Това е четвъртият случай на запалил се българин за последния месец.

Първо млад мъж се самозапали в центъра на Велико Търново. Той обяснил на човек, който се опитвал да му помогне, че го е направил, защото му е писнало от живота.

След това 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред община Варна в знак на протест срещу управлението на кмета Кирил Йорданов.

Миналата седмица в сградата на Община Раднево се самозапали 53-годишният Венцислав Василев. Мъжът направи крайната стъпка от отчаяние, след като дълго време и той, и жена му са били безработни, а репортажите от мястото, къде е живял с част от петте си деца, показаха потресаваща мизерия.

И тримата починаха.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?