Мистерия е как краден тото фиш се е озовал у полицаи

Снимка: МВР

Разследващите все още не знаят как краден тото фиш се е озовал у зам.-шефа на Трето РПУ в столицата. Полицейският началник бе арестуван заедно с още един служител на МВР. В момента двамата са с повдигнати обвинения за вещно укривателство. От дирекция "Вътрешна сигурност" и прокуратурата твърдят, че зам.-шефът на Трето РПУ се е опитал да вземе печалбата от 12 хил. лв. за себе си, представяйки пред Спортния тотализатор фиша и собствената си банкова сметка.

Неприятна история

Спечелилата възрастна жена била обрана в градския транспорт малко след като потърсила парите си от тотото. Там ѝ обяснили, че тъй като печалбата е над 10 хил. лв. трябва да ѝ се преведе по банков път. Тя решила да открие отделна банкова сметка, но междувременно портмонето ѝ заедно с личните документи и фиша било откраднато. Тя подала жалба.

"Тя подава заявление в районното, че е станала обект на кражба и колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя", заяви в петък пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Ден по-рано шефът на "Вътрешна сигурност" Стефан Банков намекна, че на двамата арестувани служители вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения.

Толкова е грозно

"Като отидох да заявя, че ми е откраднат портфейлът, в Трето РПУ описах, че сумата пари не е голяма вътре. Обаче имам печеливш фиш и описах абсолютно всичко. Явно по някакъв начин са се добрали до портфейла ми и са последвали действията по-нататък. Фишът ми беше в портфейла. Портфейла ми го откраднаха и в един момент се явява в полицията. Значи или ми е бил подхвърлен портфейлът, някъде е намерен и занесен в полицията. Не очаквах, че са полицаи. Аз мислех, че са някои други. Нямам обяснение. Това е толкова грозно", заяви пред bTV пострадалата жена Нелия Георгиева.

Разследващите твърдят, че тя уведомила за кражбата и тотализатора, а че служителите на тотото са знаели, е било описано и в жалбата ѝ. Дори това не е спряло полицаите. Първо зам.-шефът на Трето РПУ изпратил материалите на служител в СДВР, който пук поискал от тотализатора да му кажат кой е печелившият и да водят комуниканция по случая само с него. След това полицейският началник представил фиша за свой.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?