Митничарят Стефан Марашев понижен заради палата си във Веселото село

В резултат на разговорите, които директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов допълнително е провел със Стефан Марашев - началник на митница Свиленград, Марашев е подал заявление и е преназначен на експертна длъжност в същата служба, съобщиха в четвъртък от митническото ведомство.

Името на Марашев изскочи отново в публичното пространство, след като данъчните се подсетиха, че на бреговете на язовир Ивайловград има цяло селище от луксозни вили и къщи, сред които и на митничари от Свиленград. Сред тях се откроява и палатът на митническия шеф Стефан Марашев.

Когато тази информация стана отново новина на деня, Ваньо Танов заяви, че не може да предприеме действия срещу Марашев, въпреки призива на премиера Борисов да бъдат уволнени държавните служители, които са вдигнали луксозни къщи с доходите си на чиновници.

Марашев неотдавна осъди митниците заради уволнението си преди време и бе върнат на поста директор в Свиленград. Ведомството трябва да му изплати и голяма сума за времето, когато е бил извън системата, защото уволнението му е било незаконосъобразно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?