Мозъкът на "Октопода" в ареста, "пипалата" му – на свобода

Софийският апелативен съд остави в ареста Алексей Петров - Трактора и пусна на свобода под гаранция Антон Петров - Хамстера.

С други думи, пазят под ключ Мозъка, но оставят да се развяват Пипалата.

На свидетелите срещу Мозъка им остава надеждата, че между него и Пипалата няма да има връзка в настояще и бъдеще време. Да се надяват също, че Мозъкът не се е сетил да остави инструкции на Пипалата преди да влезе в ареста. Още повече, че Пипалата бяха в ареста преди Мозъка и той имаше предостатъчно време за подготовка.

Фактът, че преди ден беше открит мобилен телефон в килията на друг "Октопод", вероятно няма да успокои многобройните, според прокуратурата, свидетели срещу Алексей Петров.

"Не може да има връзка с хора извън ареста. Няма как Петров да се свърже с Петров. Пазят го добре!" - ще кажат оптимистите.

Песимистите ще кажат "Гаранция - Куйович-Муйович-*уйович". И ще припомнят, че Куйович го включиха от килията му в затвора в ефира на известна национална телевизия.

Песимистите ще си спомнят също, че на излизане от заседанието Алексей Петров-Трактора определи решението на съда като справедливо. Кое е справедливо от позицията на Трактора? Оставането под стража на Алексей Петров или пускането на свобода на Антон Петров?

Песимистите ще попитат също как властта ще гарантира сигурността на свидетелите, ако Пипалата на Октопода все пак получат инструкции от Мозъка и тръгнат да ги прилагат, хванали чукове и тръби?

Да попитат, прочее, колегата Огнян Стефанов, който според прокуратурата не попада в категорията на подложените на агресия журналисти.

*Още материали от същия автор може да четете на блога му

Споделяне

Още по темата

Още от България